Let op, geld lenen kost ook geld.

Nieuws

Buy Way lanceert vanaf februari de volledig digitale financiering van online aankopen

Innoverende omni-channeloplossing voor online aankopen op krediet geven Belgische retail een boost.

Brussel, 05 februari 2019 - Buy Way, Belgisch marktleider voor de financiering van aankopen in de winkel, geeft vanaf februari bestaande klanten de mogelijkheid om, net zoals in een fysieke winkel, bij een online aankoop te beslissen of ze hun aankoop in één keer betalen of op krediet wensen aan te kopen. Buy Way, dat reeds meer dan 30 jaar actief is op de Belgische markt, kondigt hiermee een nieuwe en unieke gedigitaliseerde betaalmogelijkheid aan op de Belgische markt. Sinds het bedrijf in 2010 onafhankelijk werd, financierde het Belgische klanten voor meer dan 3 miljard euro.

Groei e-commerce vraagt om nieuwe digitale betaalmogelijkheden

De Ecommerce Foundation berekende dat de Belgische online consument in 2018 gemiddeld maar liefst 1.700 euro zou besteden. Ongeveer 53% van de Belgische bevolking kocht vorig jaar minstens één product online. Het totale bedrag van de Belgische online aankopen bedroeg in 2018 ongeveer 12 miljard euro. Buy Way werkt samen met 200 partners – retailers in België, die de nieuwe oplossing kunnen aanbieden. Het bedrijf wil hiermee bijdragen aan de uiterst snelle evolutie die de Belgische retailers moeten doormaken om zich aan te passen aan de noden van hun klanten die steeds vaker online kopen.

De lancering van deze nieuwe betaalmogelijkheid zorgt ervoor dat de 500.000 Buy Way klanten ook online via een beveiligde transactie kunnen genieten van de voordelige financieringsmogelijkheden die vandaag in de winkel beschikbaar zijn. Consumenten kunnen online producten en diensten kopen op de website van de retailer waarvan ze een actieve betaalkaart hebben. Deze unieke oplossing is nieuw voor de Belgische markt. Indien de consument ervoor kiest om de aankoop te financieren dan kan hij via een simulatie een overzicht krijgen van de maandelijks af te betalen aflossingen en krijgt hij duidelijke informatie over het totale af te betalen bedrag. Dit overzicht was tot nu toe enkel beschikbaar bij een aankoop in de winkel.

Ikea

Sinds begin september 2018 werkt Buy Way als partner samen met IKEA om een aangepast en bijzonder interessant aanbod in consumentenkrediet voor te stellen.

Dit nieuw kredietaanbod kadert bij IKEA volledig in het IKEA FAMILY programma, met producten en diensten die de klantenervaring versterken en verbeteren.

Deze innoverende en digitale oplossingen zijn te ontdekken in alle IKEA-winkels van België.

CONTACTLESS

Alle kaarten die worden uitgegeven door Buy Way Personal Finance beschikken nu over de Contactless-functionaliteit.

De klant die het wenst, kan de functionaliteit steeds via zijn Homebanking activeren of uitschakelen.

Deze functionaliteit laat toe om dagelijkse aankopen tot 25€ op een bijzonder praktische en veilige manier te betalen. De pincode dient immers opnieuw te worden ingevoerd wanneer een aantal transacties of een maximumbedrag is bereikt.

Alle nuttige informatie hieromtrent is raadpleegbaar op de Hulp-pagina van de website.

ONDERZOEK KLANTENTEVREDENHEID

In de lente van 2018 heeft Buy Way per e-mail een onderzoek gevoerd bij 75.000 klanten naar de klantentevredenheid, dienstverlening, de communicatie en de online-tools (Homebanking en App). Maar ook om de te verbeteren punten te identificeren.

De algemene tevredenheid is goed, zeer goed zelfs. De klanten benadrukken in het bijzonder de vriendelijkheid en de kwaliteit van de antwoorden van onze medewerkers aan de telefoon, alsook de kwaliteit van de communicatie. Er blijven echter punten die vatbaar zijn voor verbetering, waar steeds hard aan wordt gewerkt.

We bedanken onze Belgische en Luxemburgse klanten voor hun deelname aan dit onderzoek. Dit helpt ons om jullie nog beter te kunnen bedienen.

Effectisering – Securitisation

22-12-2017

Buy Way Personal Finance nv is bezig met haar eerste publieke Belgische effectisering van kredietkaarten. De opbrengst van de transactie zal gebruikt worden om bestaande financieringsfaciliteiten te herfinanceren. Onderhevig aan de marktvoorwaarden, wordt deze transactie verwacht aangekondigd te worden in het begin van het nieuwe jaar.
Voor meer informatie : securitisation@buyway.be

Buy Way Personal Finance SA is working on its first public Belgian credit cards securitisation. The proceeds from the transaction shall be used to refinance existing funding facilities. Subject to market conditions, the transaction is expected to be announced in the early part of the new year.
For more information : securitisation@buyway.be