SOLLICITEREN: PRAKTISCHE INFORMATIE

Onze voordelen

Buy Way investeert in talent!

Na een gerichte basisopleiding geniet u van coaching en van doorgroeimogelijkheden. Wij stellen u een verrijkende en gevarieerde functie voor, in een jonge en dynamische onderneming op mensenmaat.

U krijgt een contract van onbepaalde duur (of bepaalde duur, afhankelijk van de functie), alsook een aantrekkelijk salaris aangevuld met tal van extralegale voordelen:

Maaltijdcheques:
Wij bieden maaltijdcheques aan van €8 waarde per gewerkte dag. Transportkosten:
Wij betalen tot 100% van de kosten terug op openbaar vervoer in Belgiuml;e. Hospitalisatieverzekering:
Dekking bij DKV. Gratis voor de medewerkers en een korting op het bedrag van de betaalde premies voor de andere leden van de familie. Groepsverzekering:
Wij bieden een pensioenspaarplan aan. De modaliteiten van de deelname zijn 3% voor de werkgever en 1% voor de medewerker. Verlofdagen:
Alle medewerkers hebben recht op 20 wettelijke verlofdagen en bijkomende dagen worden toegekend na het eerste jaar, in functie van graad en anciënniteit. Medewerkers die gedurende het vorige jaar niet afwezig waren wegens ziekte of verlof voor dwingende redenen krijgen 2 extra verlofdagen. Jaarlijkse bonus:
Vanaf 6 maand ancienneteït, hebben de medewerkers toegang tot een jaarlijkse bonus afhankelijk van de bedrijfs- en persoonlijke doelstellingen die door hun managers ingesteld worden. Childcare (thuisoppas voor zieke kinderen):
Elke medewerker die een kind heeft tussen 3 maanden en 10 jaar (tot één dag voor zijn 11de verjaardag) kan deze dienst 24u/24 contacteren. Elk ouder kan tot 10 dagen opvang aanvragen, ten laste genomen door Buy Way. Commerciële kortingskaart:
Bepaalde winkeliers in het stadscentrum kennen een korting toe op vertoon van jullie personeelskaart. Studiebeurs:
Wij nemen deel aan de studiekosten van het hoger onderwijs voor de kinderen van onze medewerkers. Cadeaucheques:
Wij bieden cadeaucheques om u te bedanken voor uw loyaliteit aan Buy Way (anciënniteit). Geboorte-, huwelijk- en pensioenspremie:
Wij geven premies aan onze medewerkers voor deze belangrijke evenementen.Let op: sommige voordelen zijn enkel geldig voor contracten van onbepaalde duur.
De voordelen kunnen verschillen naargelang de functieclassificatie. Deze lijst is indicatief.

Onze selectieprocedure

  Na ontvangst van uw CV, wordt deze gescreend en zoeken we naar een link tussen de voorgestelde functie en drie sleutelelementen: uw vaardigheden, uw werkervaring en uw opleiding.
 
  Na het lezen van uw CV blijven er altijd openstaande vragen. Tijdens deze stap wordt de meegedeelde informatie nagegaan, polsen wij naar uw motivatie voor de functie en informeren wij over uw mobiliteit, uw beschikbaarheid en uw loonverwachtingen.
 
  Wij nodigen u uit op een gesprek met een lid van ons team "Training & Recruitement". Het doel van dit gesprek is u over het bedrijf, de vacature en zijn kenmerken te informeren. Het is ook voor ons de gelegenheid om meer informatie te krijgen over uw parcours, uw wensen en verwachtingen voor de toekomst. Ook is het de kans om na te gaan of u over de nodige vaardigheden beschikt voor de functie. Om af te sluiten wordt er aandacht besteed aan uw personaliteit, uw waarden en uw motivatie.
 
  Tijdens het businessinterview maakt u kennis met uw toekomstige manager. Uw kandidatuur wordt dan nagekeken en in verband gebracht met uw vaardigheden. Indien de manager reeds heeft deelgenomen aan het eerste interview, is er geen nood aan een businessinterview.
 
  Voor sommige functies, nodigen wij u uit om deel te nemen aan verschillende testen of assessments. Deze worden meestal door externe partners uitgevoerd.