Let op, geld lenen kost ook geld.

Veelgestelde vragen en antwoorden

 • Hoe kan ik de Buy Way Mobile-app installeren?
  De Buy Way Mobile-app is gratis beschikbaar op iOS (App Store) en Android (Play Store).

  Je beschikt over meerdere mogelijkheden om de app te downloaden. Je vindt de app het gemakkelijkst terug door "Buy Way Mobile" op te zoeken op de applicatieplatform van je mobiele toestel (de "App Store" voor iOS en de "Play Store" voor Android).

  Je kan ook de Buy Way Mobile-pagina op onze website raadplegen via de browser van je mobiele toestel en op de juiste link naar het applicatieplatform klikken. Bovendien kan je de juiste QR-code hieronder scannen:  Je vindt de app vervolgens terug in de applijst van je mobiele toestel. Je dient ze te openen om van start te gaan met de aanmaak van jouw profiel.
 • Hoe maak ik mijn Buy Way Mobile-profiel aan?
  Om van start te kunnen gaan dien je vooraf de app op je mobiele apparaat te hebben gedownload (beschikbaar op iOS (App Store) en Android (Play Store)).

  Je dient de app op je mobiele toestel te openen, de verschillende schermen te doorlopen en de gevraagde gegevens in te voeren.  Belangrijk: gelieve je eerst te verzekeren dat de gegevens in je kredietdossier nog steeds up-to-date zijn. Indien dit niet het geval is, kan je steeds contact opnemen met een van onze raadgevers.

  Zo maak je in enkele ogenblikken je profiel aan op de app:

  1. Geef het mobiele telefoonnummer, de geboortedatum en de postcode van je adres in zoals aangegeven in je kredietdossier.
  2. Je krijgt vervolgens een verificatiecode per SMS (=token voor eenmalig gebruik) die je dient in te voeren ter bevestiging van je identiteit.
  3. Daarna dien je je e-mailadres te bevestigen. Hiervoor krijg je een e-mailbericht ter verificatie op het adres vermeld in je kredietdossier. Open deze e-mail via je mailbox en klik op "Mijn e-mailadres bevestigen". Keer na deze stap terug naar de app om de aanmaak van je profiel verder te zetten.
  4. In de volgende stap dien je de gebruiksvoorwaarden voor het gebruik van de applicatie te lezen en te aanvaarden alvorens verder te gaan. Die kan je hier raadplegen.
  5. Kies vervolgens je Buy Way Code. Met deze code zal je je aanmelden op de app. Je kan bovendien biometrie activeren om nog sneller in te loggen (indien ondersteund door je mobiele toestel).
  6. Kies daarna jouw Secure Code. Met deze code zal je jouw online transacties valideren indien nodig. Deze stap is vereist om je transactie te voltooien (zie vraag 3 "Hoe valideer ik een lopende transactie?" voor meer informatie).
   Ook hier kan je biometrische herkenning activeren om je transacties op een snelle en veilige manier te valideren (indien ondersteund door je mobiele toestel).
  7. Na je Secure Code gekozen te hebben, beschik je over de mogelijkheid om meldingen te activeren voor elke onlinebetaling. We raden je ten sterkste aan om deze functionaliteit in te schakelen om onmiddellijk een melding te krijgen wanneer een transactie met je Buy Way Mastercard in afwachting van goedkeuring is.
  8. Ziezo! Je profiel is aangemaakt.
   Je kan vanaf nu de gegevens van je Buy Way Line en Buy Way Mastercard-kredietopeningen op je mobiele toestel raadplegen en je onlinetransacties goedkeuren in de app.

  Je beschikt op elk moment over de mogelijkheid om je profiel opnieuw aan te maken door onder "Instellingen" te klikken op de knop "Mijn profiel resetten".
 • Ik slaag er niet in om mijn Buy Way Mobile-profiel aan te maken. Wat kan ik doen?
  Indien de app de ingevoerde gegevens niet herkent, betekent dit dat de gegevens in jouw kredietdossier misschien niet meer up-to-date zijn.

  Enkele vragen die hierbij kunnen helpen:

  • Heb je het mobiele telefoonnummer ingegeven dat vermeld staat in je dossier?
  • Komt de ingegeven geboortedatum overeen met wat er in je dossier vermeld staat?
  • Komt de ingegeven postcode overeen met wat er in je dossier vermeld staat?
  • Staat jouw e-mailadres vermeld in je dossier?

  Als je merkt dat de gegevens van je kredietdossier verouderd of niet meer up-to-date zijn, dien je onze klantendienst te contacteren. Een van onze raadgevers zal je in dat geval helpen om een oplossing te vinden.
 • Wat is de Buy Way Code?
  De Buy Way Code is een code van 5 cijfers waarmee je je kan aanmelden op de app om de gegevens van jouw kredietopening te raadplegen. Je kiest je Buy Way Code bij de aanmaak van jouw profiel op de app.

  Indien je je Buy Way Code bent vergeten, kan je jouw profiel steeds resetten en er een nieuwe kiezen door op "Vergeten?" te drukken op het inlogscherm.

  Wens je jouw Buy Way Code te wijzigen? Meld je aan op de app en druk dan op de knop "Mijn profiel resetten" onder "Profiel". Opgelet, deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.
 • Hoe wijzig ik mijn Buy Way Code?
  Je kan steeds je Buy Way Code wijzigen. Open hiervoor de app en druk op de tab "Instellingen". Druk vervolgens onder "Beveiliging" op de knop "Buy Way Code wijzigen". Hier zal je een nieuwe toegangscode kunnen kiezen. Na bevestiging ervan zal deze wijziging meteen van toepassing zijn.

  Indien je jouw Buy Way Code bent vergeten, kan je jouw profiel steeds resetten en er een nieuwe kiezen door op "Vergeten?" te drukken op het inlogscherm. De app zal je begeleiden bij de reset van je profiel en je helpen een nieuwe Buy Way Code te kiezen.
 • Wat is de Secure Code?
  De Secure Code is een code die je zal gebruiken om je onlinetransacties met je Mastercard® te valideren en te voltooien. Je kiest deze code bij de aanmaak van je profiel. Als je houder bent van meerdere Buy Way-kredietkaarten, zal de gekozen Secure Code bruikbaar zijn voor alle kaarten die in je profiel aanwezig zijn.

  Indien je jouw Secure Code wenst te wijzigen, dan kan dit altijd de "Instellingen"-tab van de app (> Betaling > Secure Code wijzigen).

  Ben je jouw Secure Code vergeten? Dan dien je je profiel te resetten en opnieuw aan te maken.
  Ook dit kan je doen via de "Instellingen"-tab van de app (>Mijn profiel resetten). Tijdens de aanmaak van je profiel zal je een nieuwe Secure Code kunnen kiezen.
 • Hoe activeer ik biometrische herkenning?
  Je kan de biometrische herkenning activeren bij de aanmaak van je profiel, onder voorbehoud dat je mobiele toestel uitgerust is van dit type technologie. Dit maakt het mogelijk om je op de app aan te melden aan de hand van jouw biometrische gegevens, zonder telkens je Buy Way Code te dienen in te geven. Je kan bovendien ook je onlinetransacties valideren zonder telkens je Secure Code te dienen in te geven.

  Je toestel dient uitgerust te zijn van een biometrisch identificatiemiddel om te kunnen genieten van deze functionaliteit (bijvoorbeeld via vingerafdruk of gezichtsherkenning). Bovendien dient een van deze identificatiemiddelen reeds op je toestel ingesteld en beschikbaar te zijn om dit op de Buy Way Mobile-app te kunnen gebruiken.

  Je kan biometrische herkenning op elk moment activeren of deactiveren op het "Instellingen"-scherm van de app.
 • Hoe valideer ik een lopende transactie? (Buy Way Mastercard®)
  Sommige online winkels of aankoopplatformen vereisen dat je onlinetransacties valideert in de Buy Way Mobile-app alvorens ze te kunnen voltooien.

  Wat dien je in een dergelijk geval te doen? Heel eenvoudig.

  Om een transactie te kunnen valideren, dient Buy Way Mobile eerst en vooral geïnstalleerd te zijn op je toestel en dien je je profiel te hebben aangemaakt.

  Ontdek vervolgens hoe je jouw transacties kan valideren:

 • Hoe activeer of deactiveer ik betalingsmeldingen?
  De Buy Way Mobile-app kan je meldingen sturen om je te waarschuwen dat een transactie met je Buy Way-kredietkaart in afwachting van goedkeuring is, zodat je deze kan bevestigen of weigeren.

  Je kan betalingsmeldingen op elk moment activeren of deactiveren via het "Instellingen"-scherm van de app. We raden je echter ten sterkste aan om deze instelling aan te laten.
 • Hoe kan ik mijn transacties raadplegen?
  Je kan jouw meest recente transacties raadplegen op het overzichtsscherm van Buy Way Mobile. Hiervoor dien je het gewenste product te selecteren om de details ervan en de transactielijst weer te geven.

  Opgelet, hou er rekening mee dat sommige transacties, zoals een Buy Way Facility en transacties met een "pending"-statuut (zoals een waarborg bij autoverhuur) niet zichtbaar zijn in de transactielijst.

  Je kan in geval van twijfel of vragen steeds contact opnemen met onze klantendienst.
 • Ik heb een betalingsmelding gekregen voor een transactie waar ik niet aan de oorsprong van ben. Wat moet ik doen?
  Heb je een betalingsmelding gekregen voor een transactie waar je niet aan de oorsprong van bent?

  Zolang je de transactie niet valideert met je Secure Code (die enkel jij kent), zal deze niet worden uitgevoerd.

  Indien je na het controleren van de gegevens van de transactie zeker bent ze niet te herkennen, beschik je over de mogelijkheid ze te weigeren door op "Weiger transactie"-knop te drukken. De transactie wordt dan geannuleerd.

  Als er toch een transactie uitgevoerd werd met je Mastercard® zonder jouw akkoord, kan je de hulppagina hieromtrent raadplegen.
 • Hoe vraag ik een overschrijving aan van mijn kredietopening naar mijn zichtrekening?
  Je kan via de app een overschrijving aanvragen van je kredietopening naar je bankrekening.

  1. Meld je aan op je app en kies op het overzichtsscherm het product dat je wenst te gebruiken om de overschrijving uit te voeren(1)(2).

  2. Druk vervolgens op de "Overschrijving"-knop en kies het bedrag dat je wenst over te schrijven.

  3. Bevestig je aanvraag met je Buy Way Code.

  Het bedrag zal twee werkdagen na de aanvraag overgeschreven worden naar de zichtrekening die aangegeven staat in je dossier.(1)  (1) Onder voorbehoud van het goede verloop van je dossier en van een toereikend beschikbaar bedrag.
  (2) Voor Buy Way Mastercard®-kredietkaarten is er een transactiekost van 1% van het gestorte bedrag, met een minimum van €4,50, van toepassing.
 • Hoe kan ik de informatie van mijn kredietopening raadplegen?
  De Buy Way Mobile-applicatie geeft je de mogelijkheid om de informatie van je Buy Way-kredietopening te raadplegen.  Hiervoor dien je je eerst aan te melden op de app en het product te selecteren waarover je de informatie wenst te raadplegen. Druk daarna op de knop "Kaartinfo" voor een Buy Way Mastercard® of "Info" voor Buy Way Line-kredietopeningen. Hier vind je de volgende gegevens terug.

  Voor de Buy Way Mastercard®:
  • het kaartnummer
  • de geldigheidsdatum (MM/JJ)
  • de CVC-code
  • het dossiernummer
  • de datum van de volgende aflossing
  • de nulstellingsdatum
  • de wijze van terugbetaling (per overschrijving of per domiciliëring)
  • het JKP

  Voor de Buy Way Line:
  • het dossiernummer
  • de datum van de volgende aflossing
  • de nulstellingsdatum
  • de wijze van terugbetaling
  • het JKP


  Deze informatie blijft enkele seconden zichtbaar en verdwijnt daarna automatisch.
 • Hoe raadpleeg ik mijn maandelijkse overzichten?
  Je kan steeds je meest recente maandelijkse overzichten raadplegen op Buy Way Mobile.
  Ontdek hieronder hoe je te werk gaat:  Meer info nodig betreffende je overzicht ?
  Hieronder leggen we je alles tot in de puntjes uit:

 • Wat is sterke identificatie?
  Als gevolg van de Europese PSD2-richtlijn, die als doel heeft om transacties op het internet beter te beveiligen, is het tegenwoordig verplicht om een zogenaamde sterke (=versterkte) identificatie uit te voeren. Deze maatregel heeft als doel om je identificatie beter te kunnen garanderen om je zo beter te beschermen tegen frauderisico.

  Bij Buy Way gebeurt deze bijkomende controle aan de hand van de Buy Way Mobile-applicatie. Concreet betekent dit dat je bij het uitvoeren een online transactie deze eerst via de app dient te valideren (of te weigeren indien je ze niet herkent) aan de hand van een Secure Code om ze te kunnen voltooien.

  Belangrijk: je dient eerst de app te hebben gedownload en je profiel te hebben aangemaakt alvorens je een transactie kan valideren. Hier meer info.
 • Wie kan de applicatie gebruiken?
  De Buy Way Mobile-app is momenteel enkel beschikbaar voor houders van een Buy Way Mastercard® of een Buy Way Line.
Geen antwoord gevonden op je vraag? CONTACTEER ONS