Let op, geld lenen kost ook geld.

Veelgestelde vragen en antwoorden

 • Hoe kan ik de Buy Way Mobile-app installeren?
  De Buy Way Mobile-app is gratis beschikbaar op iOS (App Store) en Android (Play Store).

  Je beschikt over meerdere mogelijkheden om de app te downloaden. Je vindt de app het gemakkelijkst terug door "Buy Way Mobile" op te zoeken op de applicatieplatform van je mobiele toestel (de "App Store" voor iOS en de "Play Store" voor Android).

  Je kan ook de Buy Way Mobile-pagina op onze website raadplegen via de browser van je mobiele toestel en op de juiste link naar het applicatieplatform klikken. Bovendien kan je de juiste QR-code hieronder scannen:  Je vindt de app vervolgens terug in de applijst van je mobiele toestel. Je dient ze te openen om van start te gaan met de aanmaak van jouw profiel.
 • Hoe maak ik mijn Buy Way Mobile-profiel aan?
  Om van start te kunnen gaan dien je vooraf de app op uw mobiele apparaat te hebben gedownload (beschikbaar op iOS (App Store) en Android (Play Store)).

  Je dient de app op je mobiele toestel te openen, de verschillende schermen te doorlopen en de gevraagde gegevens in te voeren.  Belangrijk: gelieve je eerst te verzekeren dat de gegevens in je kredietdossier nog steeds up-to-date zijn. Indien dit niet het geval is, kan je steeds contact opnemen met een van onze raadgevers.

  De app doorloopt samen met jou de nodige stappen om je profiel aan te maken:
  1. Eerst dien je je te identificeren door het mobiele telefoonnummer, de geboortedatum en de postcode van je adres in te geven die aangegeven staan in je kredietdossier.
  2. Je krijgt vervolgens een verificatiecode per SMS (=token voor eenmalig gebruik) die je dient in te voeren ter bevestiging van je identiteit.
  3. De app zal je ook vragen om je e-mailadres te bevestigen. Hiervoor krijg je een e-mailbericht ter verificatie op het adres dat in je kredietdossier vermeld staat. Gelieve deze e-mail te openen via je mailbox en te klikken op "Mijn e-mailadres bevestigen".
   Na deze stap kan je terugkeren naar de app om de aanmaak van uw profiel verder te zetten.
  4. In de volgende stap dien je de gebruiksvoorwaarden voor het gebruik van de applicatie te lezen en te aanvaarden alvorens verder te gaan. Deze kan je hier raadplegen.
  5. Daarna zal de app je vragen een Buy Way Code aan te maken. Deze code van vijf cijfers zal dienen als toegangscode die je dient in te geven om je aan te melden op uw Buy Way Mobile-profiel bij het openen van de app. Tijdens deze stap zal je bovendien de identificatie met jouw biometrische gegevens kunnen activeren om nog sneller in te loggen, voor zover deze technologie ondersteund wordt door je mobiele toestel.
  6. Je krijgt vervolgens de mogelijkheid om je in te schrijven op onze nieuwsbrieven (elektronisch en via de post) om steeds op de hoogte te blijven betreffende onze laatste nieuwigheden en commerciële aanbiedingen.
  7. In de volgende stap dien je jouw Secure Code te kiezen. Indien je houder bent van een of meerdere Buy Way Mastercard®-kredietkaarten, dan zal deze code vereist zijn om je onlinetransacties te valideren alvorens ze te kunnen voltooien (zie vraag 3 "Hoe valideer ik een lopende transactie?" voor meer informatie).
   Opgelet, je code mag niet bestaan uit 5 identieke (voorbeeld: 11111) of opeenvolgende (voorbeeld: 12345) cijfers.
   Ook hier kan je biometrische herkenning activeren om je transacties op een veilige manier te valideren zonder telkens je Secure Code te dienen in te geven, onder voorbehoud dat je mobiele toestel uitgerust is van deze technologie.
  8. Daarna zal je over de mogelijkheid beschikken om meldingen te activeren voor elke onlinebetaling. We raden je aan om deze functionaliteit in te schakelen om onmiddellijk een melding te krijgen wanneer een lopende transactie met je Buy Way Mastercard in afwachting van goedkeuring is.
  9. Ziezo! Je profiel is aangemaakt.
   Je kan vanaf nu de gegevens van je Buy Way Line en Buy Way Mastercard-kredietopeningen op je mobiele toestel raadplegen en je onlinetransacties goedkeuren in de app.

  Je beschikt op elk moment over de mogelijkheid om je profiel opnieuw aan te maken door onder "Profiel" te klikken op de knop "Mijn profiel resetten".
 • Hoe valideer ik een lopende transactie? (Buy Way Mastercard®)
  Sommige online winkels of aankoopplatformen vereisen dat je onlinetransacties valideert in de Buy Way Mobile-app alvorens ze te kunnen voltooien.

  Wat dien je in een dergelijk geval te doen? Heel eenvoudig.

  Om een transactie te kunnen valideren, dient Buy Way Mobile eerst en vooral geïnstalleerd te zijn op je toestel en dien je uw profiel te hebben aangemaakt.  Een eenvoudige uitleg stap per stap

   1. Vul op het moment van betaling je kaartgegevens in: naam, kaartnummer, geldigheidsdatum, CVC-code.
   2. Een melding zal je vragen om de Buy Way Mobile-app te openen en de lopende transactie goed te keuren. Indien je de meldingen niet hebt geactiveerd, dien je de app manueel te openen en de lopende transactie te selecteren.
   3. Keur de transactie goed in Buy Way Mobile.
   4. Ga terug naar de site van de handelaar en klik op de knop "Verdergaan" die in het betalingsvenster verschijnt.

  Belangrijk: Pas na deze laatste stap wordt uw transactie daadwerkelijk uitgevoerd.
  1. Vul op het moment van betaling uw kaartgegevens in: naam, kaartnummer, geldigheidsdatum, CVC-code.
  2. Een melding zal u vragen om uw Buy Way Mobile-app te openen om de lopende transactie goed te keuren. Indien u de meldingen niet hebt geactiveerd, dient u de app manueel te openen en de lopende transactie te selecteren.
  3. Keur de transactie goed in Buy Way Mobile.
  4. Ga terug naar de site van de handelaar en klik op de knop "Verdergaan" die in het betalingsvenster verschijnt.

  Belangrijk: Pas na deze laatste stap wordt je transactie daadwerkelijk uitgevoerd.


  Je mag de applicatie daarna sluiten.
 • Wat is de Buy Way Code?
  De Buy Way Code is een code van 5 cijfers waarmee je je kunt aanmelden op de app om de gegevens van jouw kredietopening te raadplegen. Het kiezen van een Buy Way Code is vereist om een profiel aan te maken tijdens je inschrijving en bij elke latere identificatie op de app.

  Indien je je Buy Way Code bent vergeten, kan je jouw profiel steeds resetten en er een nieuwe kiezen door op "Vergeten?" te drukken op het inlogscherm.
  Wens je jouw Buy Way Code te wijzigen? Meld je aan op de app en druk dan op de knop "Mijn profiel resetten" onder "Profiel". Opgelet, deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.
 • Wat is de Secure Code?
  De Secure Code is een code waarmee je onlinetransacties met uw Mastercard® kan valideren om ze te finaliseren. Deze code, die enkel gekend is door jou, dien je aan te maken bij de inschrijving op 3DS2 bij het instellen van uw Buy Way Mobile-profiel. Indien je houder bent van meerdere Buy Way-kredietkaarten, zal de gekozen Secure Code bruikbaar zijn voor alle kaarten die in je profiel aanwezig zijn.

  Indien je jouw Secure Code wenst te wijzigen, dan kan dit altijd de Instellingen-tab van de app (> Betaling > Secure Code wijzigen).

  Ben je jouw Secure Code vergeten? Dan dien je je profiel te resetten en opnieuw aan te maken. Tijdens de aanmaak van uw profiel zal je een nieuwe Secure Code kunnen kiezen.
  Ook dit kan je doen via de Instellingen-tab van de app (>Mijn profiel resetten).
 • Wat is 3DS2?
  3DS2 is een veiligheidsprocedure dat werd gecreëerd als gevolg van de Europese PSD2-richtlijn. Deze richtlijn heeft als doel om transacties op het internet beter te beveiligen door een zogenaamde "sterke" (=versterkte) identificatie uit te voeren om beter te bepalen wie de persoon is die aan de oorsprong is van een transactie. Concreet betekent dit dat het systeem rekening houdt met meerdere factoren om je identificatie beter te kunnen garanderen en je zo beter te beschermen tegen frauderisico.

  Aan de hand van dit systeem beschik je over de mogelijkheid om sommige transacties, uitgevoerd met je Buy Way-kredietkaart, rechtstreeks in de Buy Way Mobile-app te valideren met je Secure Code. Andersom kan je ze ook weigeren indien je niet aan de oorsprong bent van de transactie.
 • Hoe activeer ik biometrische herkenning?
  Je kan de biometrische herkenning activeren bij de aanmaak van je profiel, onder voorbehoud dat je mobiele toestel uitgerust is van dit type technologie. Dit maakt het mogelijk om je op de app aan te melden aan de hand van jouw biometrische gegevens, zonder telkens je Buy Way Code te dienen in te geven. Je kan bovendien ook uw onlinetransacties valideren zonder je Secure Code te dienen in te geven.

  Je toestel dient uitgerust te zijn van een biometrisch identificatiemiddel om te kunnen genieten van deze functionaliteit (bijvoorbeeld via vingerafdruk of gezichtsherkenning). Bovendien dient een van deze identificatiemiddelen reeds op je toestel ingesteld en beschikbaar te zijn om dit op de Buy Way Mobile-app te kunnen gebruiken.

  Je kan biometrische herkenning op elk moment activeren of deactiveren op het "Profiel"-scherm van de app.
 • Hoe activeer of deactiveer ik betalingsmeldingen?
  De Buy Way Mobile-app kan je meldingen sturen om je te waarschuwen dat een transactie met je Buy Way-kredietkaart in afwachting van goedkeuring is, zodat je deze kunt bevestigen of weigeren.

  Je kan betalingsmeldingen op elk moment activeren of deactiveren via het "Profiel"-scherm van de app.
 • Wie kan de applicatie gebruiken?
  De Buy Way Mobile-app is momenteel enkel beschikbaar voor houders van een Buy Way Mastercard® of een Buy Way Line.
 • Hoe kan ik mijn transacties raadplegen?
  Je kan jouw meest recente transacties raadplegen op het overzichtsscherm van Buy Way Mobile. Hiervoor dien je het gewenste product te selecteren om de details ervan en de transactielijst weer te geven.

  Opgelet, hou er rekening mee dat sommige transacties, zoals een Buy Way Facility en transacties met een "pending"-statuut (zoals een waarborg bij autoverhuur) niet zichtbaar zijn in de transactielijst.

  Je kan in geval van twijfel of vragen steeds contact opnemen met onze klantendienst.
 • Hoe vraag ik een overschrijving aan van mijn kredietopening naar mijn zichtrekening?
  Je kan via de app een overschrijving aanvragen van je kredietopening naar je bankrekening. Meld je hiervoor aan op je profiel en kies op het overzichtsscherm het product dat je wenst te gebruiken om de overschrijving uit te voeren(1)(2). Druk vervolgens op de "Overschrijving"-knop.

  Hier dien je het gewenste bedrag in te geven(1) en je aanvraag te bevestigen met je Buy Way Code (minimumbedrag van een overschrijving = €20).

  Het bedrag zal twee werkdagen na de aanvraag overgeschreven worden naar de zichtrekening die aangegeven staat in je dossier.(1)


  (1) Onder voorbehoud van het goede verloop van je dossier en van een toereikend beschikbaar bedrag.
  (2) Voor Buy Way Mastercard®-kredietkaarten is er een transactiekost van 1% van het gestorte bedrag, met een minimum van €4,50, van toepassing.
 • Hoe kan ik de informatie van mijn kredietopening raadplegen?
  De Buy Way Mobile-applicatie geeft je de mogelijkheid om de informatie van uw Buy Way-kredietopening te raadplegen.

  Hiervoor dien je je eerst aan te melden op de app en het product te selecteren waarover je de informatie wenst te raadplegen. Druk daarna op de knop "Kaartinfo" voor een Buy Way Mastercard® of "Info" voor Buy Way Line-kredietopeningen. Hier vind je de volgende gegevens terug.

  Voor de Buy Way Mastercard®:
  • het kaartnummer
  • de geldigheidsdatum (MM/JJ)
  • de CVC-code
  • het dossiernummer
  • de datum van de volgende aflossing
  • de nulstellingsdatum
  • de wijze van terugbetaling (per overschrijving of per domiciliëring)
  • het JKP

  Voor de Buy Way Line:
  • het dossiernummer
  • de datum van de volgende aflossing
  • de nulstellingsdatum
  • de wijze van terugbetaling
  • het JKP


  Deze informatie blijft enkele seconden zichtbaar en verdwijnt daarna automatisch.
 • Hoe wijzig ik mijn Buy Way Code?
  Je kan steeds je Buy Way Code wijzigen. Open hiervoor de app en ga druk op de tab Instellingen. Druk vervolgens onder Beveiliging op de knop Buy Way Code wijzigen. Hier zal je een nieuwe toegangscode kunnen kiezen. Na bevestiging ervan zal deze wijziging meteen van toepassing zijn.

  Indien je jouw Buy Way Code bent vergeten, kan je jouw profiel steeds resetten en er een nieuwe kiezen door op Vergeten? te drukken op het inlogscherm. De app zal u begeleiden bij de reset van je profiel en je helpen om een nieuwe Buy Way Code te kiezen.
 • Ik slaag er niet in om mijn Buy Way Mobile-profiel aan te maken. Wat kan ik doen?
  Indien de app de ingevoerde gegevens niet herkent, betekent dit dat de gegevens in jouw kredietdossier misschien niet meer up-to-date zijn.

  Enkele vragen die hierbij kunnen helpen:

  • Heb je het mobiel telefoonnummer ingegeven dat vermeld staat in je dossier?
  • Komt de ingegeven geboortedatum overeen met wat er in je dossier vermeld staat?
  • Komt de ingegeven postcode overeen met wat er in je dossier vermeld staat?
  • Staat jouw e-mailadres vermeld in je dossier?

  Als je merkt dat de gegevens van uw kredietdossier verouderd of niet meer up-to-date zijn, dien je onze klantendienst te contacteren. Een van onze raadgevers zal je in dat geval helpen om een oplossing te vinden.
 • Ik heb een betalingsmelding gekregen voor een transactie waar ik niet aan de oorsprong van ben. Wat moet ik doen?
  Heb je een betalingsmelding gekregen voor een transactie waar je niet aan de oorsprong van bent?

  Zolang je de transactie niet valideert met je Secure Code (die enkel jij kent), zal deze niet worden uitgevoerd.

  Indien je na het controleren van de gegevens van de transactie zeker bent ze niet te herkennen, beschik je over de mogelijkheid ze te weigeren door op "Weiger transactie"-knop te drukken. De transactie wordt dan geannuleerd.

  Als er toch een transactie uitgevoerd werd met je Mastercard® zonder jouw akkoord, kan je de hulppagina hieromtrent raadplegen.
 • Hoe raadpleeg ik mijn maandelijkse overzichten?
  Je kan steeds je meest recente maandelijkse overzichten raadplegen op Buy Way Mobile.

  Hoe? Heel eenvoudig!

  1. Meld je aan op Buy Way Mobile (of maak je profiel aan indien dit nog niet is gebeurd) en selecteer het product waarvan je de maandelijkse overzichten wenst te raadplegen. 
  2. Klik op de knop "Overzichten" om de lijst van je meest recente overzichten weer te geven. 
  3. Klik op de maand die je wenst te raadplegen om het document in PDF-formaat te bekijken. 
  1. Meld u aan op Buy Way Mobile (of maak uw profiel aan indien dit nog niet is gebeurd) en selecteer het product waarvan u de maandelijkse overzichten wenst te raadplegen.
  2. Klik op de knop "Overzichten" om de lijst van uw meest recente overzichten weer te geven.
  3. Klik op de maand die u wenst te raadplegen om het document in PDF-formaat te bekijken.
Geen antwoord gevonden op je vraag? CONTACTEER ONS