Let op, geld lenen kost ook geld.

Veelgestelde vragen en antwoorden

 • Wat is "phishing"?
  Phishing is een praktijk die door fraudeurs wordt gebruikt door zichzelf rechtstreeks in contact te brengen met jou om vertrouwelijke informatie van je te verkrijgen en deze vervolgens op frauduleuze wijze te gebruiken. Phishing is vaak bedoeld om je kredietopening te gebruiken zonder je medeweten.

  Oplichters aarzelen niet om angst te proberen te creëren door over een inbreuk op de beveiliging te praten en je te dwingen snel te reageren of meerdere gevolgen te riskeren. Fraudeurs bieden je een snelle en gemakkelijke oplossing waarvoor ze je vragen om je privécodes en/of codes die je op je mobiele apparaat hebt ontvangen, door te geven.

  Laat je niet misleiden en blijf alert!

  Of het nu per telefoon, e-mail, post, sms of iets anders is, Buy Way zal je nooit vragen om codes in verband met het gebruik van je kredietopening of codes in verband met de installatie van de applicatie door te geven aan derden. Deze codes zijn vertrouwelijk en mogen in geen geval aan iemand worden meegedeeld.
 • Hoe te handelen bij phishing?
  Je kan een verdacht telefoontje, sms, post of e-mail ontvangen van een fraudeur die zich voordoet als een Buy Way-medewerker die u om vertrouwelijke informatie vraagt met betrekking tot je kredietopening of codes met betrekking tot de installatie van applicaties van derden. Als dit het geval is, deel je codes dan NOOIT met iemand anders, onderneem geen handeling met de persoon en neem rechtstreeks contact op met Buy Way. Samen zullen we dit verifiëren en correctafhandelen.

  Onze diensten blijven tot je beschikking op het nummer 02 320 25 98 (maandag tot vrijdag tussen 8u30 en 17u; met uitzondering van feestdagen). We zijn ook te allen tijde bereikbaar via ons contactformulier dat beschikbaar is op de website www.buyway.be .
 • Je denkt dat je het slachtoffer bent geworden van phishing?
  Ondanks je waakzaamheid denk je dat je het slachtoffer bent geworden van phishing met betrekking tot je kredietopening? Handel onmiddellijk:

  • Laat je Buy Way-kredietkaart blokkeren door contact op te nemen met het Buy Way Blocking Center via het telefoonnummer 02 320 25 95 (7 dagen per week, 24 uur per dag).
  • Wijzig het wachtwoord voor alle transactiewebsites en sociale netwerken die je gebruikt.
  • Verzamel alle informatie over de situatie (e-mails, telefoonnummer, schermafbeelding / screenshot, enz.) en stuur het allemaal naar fraude@buyway.be.
Geen antwoord gevonden op je vraag? CONTACTEER ONS